Contact / over mij

Praktijk - Bloei

Voor kinderen en volwassenen!

Ontspanning en een moment voor jezelf

Mijn naam is Maria van Dam (1985). Leuk dat je een kijkje neemt op de site en nu wat meer over mij wilt weten! Ik studeer aan de Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven en ben begonnen met het lesgeven, omdat yoga voor mij zoveel boeiende, fijne, mooie en interessante ervaringen geeft, dat ik die graag wil delen. En het mooiste is dat dit voor iedereen weer verschillend is; yoga brengt je iets, wat bij jou past, wat jij nodig hebt. Qua werkverleden heb ik sinds 2003 gewerkt in de kinderopvang in een managementfunctie en tevens als Pedagogisch medewerker. De kinderopvang heb ik altijd ervaren als een inspirerende, dynamische en verrijkende omgeving. Op managementniveau vond ik het een uitdaging om de kwaliteit te blijven waarborgen en verbeteren en op groepsniveau is een stukje begeleiden en meewandelen in de ontwikkeling van een kind een heel mooi proces. Kinderen zijn onbevangen en leven in een dynamische wereld maar zijn vaak op een natuurlijke manier in het 'nu'. Dat is iets wat mij enorm inspireert en waar het in de yoga ook onder andere om draait.

Als ik vrij ben vind ik het fijn om tijd door te brengen met vrienden en familie, in de natuur te wandelen, ik ben ook een grote muziekfan, en ik kook graag (en daarna lekker eten ;-)) .

 

Ik ben iemand die graag in ontwikkeling blijft. Dat maakte dat ik in 2010 begon met het bijscholen van mezelf. Ik heb verschillende opleidingen en trainingen gedaan omdat er zoveel leuks en leerzaams is om me heen en ik vond het een enorme verrijking naast mijn werk. 

2010: Opleiding tot Kindercoach, en de opleiding ‘Oplossingsgericht werken met kinderen’.

2011: Bachbloesemremedies Niveau 1 en 2,  de opleiding tot trainer weerbaarheid voor kinderen, ‘Kiezel en Druppel methode en een docentenopleiding Kinderyoga.

2012: Focusopleiding ‘Basis van de Psychologie’ Open Universiteit, CIVAS- Aromatherapie.

2014: Cursus Kindermassage.

2014: Training Progressiegericht leidinggeven.

2015: CIVAS- Natuurvoedingsadviseur (www.puurgezondgenieten.nl) en TINK-Taal en Interactievaardigheden- Train de trainers opleiding.

2018; Module Adem en Ademtherapie bij de Yogaopleiding in Bilthoven.

2018: Module Yoga voor ouderen bij de Yogaopleiding in Bilthoven.

2019; Module Anatomie en Yoga bij de opleiding in Bilthoven.

 

Met name de laatste jaren ben ik de verbinding gaan zoeken met een natuurlijke manier van het behandelen van allerlei klachten. Ik geloof dat er vaak een natuurlijke manier is om al dan niet preventief, je goed / beter te voelen. Ook de yoga opleiding die ik nu volg onderstreept dat; we zijn als mens tot zoveel meer in staat dan we soms denken en we kunnen heel goed onszelf naar een ander niveau brengen van ontspanning, meer bij onszelf en in balans.

Graag draag ik daaraan bij op deze manier. En al deze bovenstaande ontwikkelingen maakten dat ik Praktijk Bloei ben begonnen, waar ik alles kon bundelen en graag deel ik mijn ervaringen met anderen!

 

Voor vrijblijvende informatie en vragen; Neem gerust contact op. Praktijk-Bloei heeft flexibele mogelijkheden voor behandelingen. Vul het contactformulier in of stuur een mailtje en ik neem contact met je op voor de mogelijkheden!

Contactformulier

 
 
 
 
 
 

Copyright @ All Rights Reserved