Yoga

Praktijk - Bloei

Voor kinderen en volwassenen!

Ontspanning en een moment voor jezelf

YOGA

"Yoga is het stilleggen van de wervelingen van het denken"

 

In de yogalessen werken we elke les eerst met staande, dan zittende en tot slot liggende oefeningen. We werken toe naar verstilling en sluiten af met een lange eindontspanning. We drinken daarna een kopje thee om vrijgekomen afvalstoffen af te voeren en om de les gezamenlijk af te sluiten.

 

In de oefeningen staat de adem centraal; de adem is de dragende kracht voor de beweging. En zo oefenen we ook samen. Maar ook individueel; want het gaat om jouw ervaring en wat yoga voor jou doet. Yoga is prestatieloos en daarmee voor iedereen toegankelijk!

Yoga brengt een verbinding tussen lichaam en geest. Veel mensen voelen zich na een yogales op geestelijk niveau vaak 'meer zichtzelf' en op fysiek niveau soepeler, sterker, krachtiger en zelfs fysieke klachten kunnen door middel van yoga verdwijnen of verminderen. Door het beoefenen van yoga kun je vaak meer ontspannen, op dat moment, maar ook neem je die ontspanning mee in het dagelijkse leven.

 

De lessen duren vijf kwartier. Een proefles is altijd gratis, vervolgens kun je, als je door wilt gaan met lessen, kiezen voor een strippenkaart van 8 lessen (deze is 10 weken geldig en kost 85 euro) of 25 lessen (deze is 30 weken geldig en kost 240 euro). In Assen krijg je een factuur op maat omdat de lessen daar om de week plaatsvinden.Je kunt bij alle lessen op elk gewenst moment instromen. Er zijn matjes en kussens aanwezig, met uitzondering van de lessen in Annen. Zelf graag een eigen handdoek of laken meenemen voor op je matje. Zorg voor gemakkelijke loszittende kleding waarin je je prettig beweegt. Hieronder vind je specifiekere informatie over de locaties waar ik les geef.

 

Lessen Paterswolde: Deze lessen vinden plaats in 'De Notenkraker', Schoollaan 16 in Paterswolde. Op dinsdag en donderdagochtend kun je daar van 9.00 tot 10.15 een reguliere Hatha Yogales volgen. Op dinsdag kun je tevens van 10.30 tot 11.30 stoelyoga doen. Een perfecte vorm van yoga voor mensen die de reguliere lessen minder toegankelijk vinden bijvoorbeeld maar wel de effecten van yoga willen ervaren. 

De les op dinsdag van 9.00 tot 10.15 is inmiddels van start gegaan, maar je kunt op elk gewenst moment instromen. Voor de stoelyoga les op dinsdag en de donderdagochtend hatha yoga les geldt dat bij voldoende animo de les van start gaat. Je kunt mij mailen voor meer informatie en/of aanmelden voor een proefles!

 

Lessen Annen: Deze lessen vinden plaats in OBS de Eshoek, Molenakkers 30 in Annen, ingang kleuterplein, locatie gymzaal. De lessen vinden plaats op dinsdagavond en donderdagavond. Op dinsdagavond zijn er twee lessen; van 19.00 tot 20.15 en de tweede les 20.30 tot 21.45. Deze lessen worden verzorgd door Erna Dijkman, ook zij heeft de drie basisjaren afgerond bij de Saswitha Opleiding.

De les op donderdag is op dit moment van 19.30 tot 20.45. Zodra het aantal cursisten dit toe laat zullen er ook op donderdagavond twee lessen gegeven gaan worden, op dezelfde tijden als de dinsdagavond. (19.00 tot 20.15 en 20.30 tot 21.45).

 

Lessen Tynaarlo; Deze lessen vinden plaats in de praktijk van Mareille Kruijer-Jeuring,www.bekkenenbodemhuis.nl.Zij is bekkenfysiotherapeute. Haar praktijk bevindt zich aan de Dorpsstraat 26b in Tynaarlo. De yogalessen vinden daar plaats op woensdagavond van 18.45 tot 20.00 en van 20.15 tot 21.30.

 

Lessen Assen: Op vrijdagmiddag vinden de lessen plaats op de locatie van Fysiotherapiepraktijk Postmus en van der Knaap,https://www.fysiovanderknaappostmus.nl in het Messchenstaetegebouw, Hoekbree 1 in Assen. Deze lessen vinden plaats op vrijdagmiddag van 15.15 tot 16.15. 

Elke woensdagochtend geef ik les bij Profit Gym in Assen, van 10.00 tot 11.00. Deze lessen worden georganiseerd via de sportschool zelf. 

 

Wanneer je een les verhinderd bent kun je zo mogelijk de les op een andere locatie of datum inhalen, op alle locaties wordt met hetzelfde strippenkaart systeem gewerkt. 

 

Je kunt je aanmelden voor de yogalessen door een mailtje te sturen naar info@praktijk-bloei.nl.

 

Ik nodig je van harte uit om mee te doen en om te ervaren wat yoga voor jou kan betekenen!

 

Klik hier voor een gedetailleerd informatieblad over de yogalessen en de effecten van yoga!

De algemene voorwaarden vind je hier.

 

 

Copyright @ All Rights Reserved